Adem Training

AdemTraining
Binnen Yoga speelt de adem een belangrijke rol. Yoga is Adem.

Een juiste adem geeft vitaliteit en goede gezondheid. Fysiek en mentaal.
Veelal ademt men hoog, nel en oppervlakkig.

Tijdens deze sessies wordt een individueel plan aangeboden om een langzame, diepe adem te ontwikkelen. Dat brengt rust in het denken, een meer bewuste levenshouding en neemt stress weg. Fysiek en mentaal.

Oefening en verandering in de adem, vragen geduld en de juiste begeleiding.

Adem = Prana
Prana betekent levensenergie, deze is in de adem aanwezig. In het Japans Ki genoemd en in het Chinees Chi. Prana heeft in de westerse wetenschap niet duidelijk een naam. Prana bevindt zich in het hele lichaam en om ons heen, ook het subtiele lichaam of ademlichaam genoemd. Prana stroomt door ons heen. Een goede evenwichtige stroom heeft invloed op onze gezondheid. Een hoge adem of verkeerde adem geven moeheid, stress, spanningen, zorgen en andere lichamelijke klachten.

Tijdens deze sessies wordt een individueel afgestemd plan aangeboden. Met technieken om de adem kalmer dieper en langzamer te maken.

U wordt zich bewust van de adem in het lichaam, en u wordt voorbereidt op verschillende methoden van adembeheersing. Dit zijn de traditionele pranayama’s, met deze pranayama`s kunt u de stroming van prana – de adem – verbeteren.

Deze oefeningen behoren altijd onder begeleiding gedaan te worden. Te snel en geforceerd oefenen kunnen een emotionele disbalans geven.