Plaatselijke warmtetherapie
Kati Basti

Kati Basti is een behandeling voor rugklachten
Chronische rugklachten, onderrug pijn, problemen met de wervelkolom, herniaa, overbelasting van het gebied tussen de schouderbladen, stijfheid in de spieren. Of bij problemen die vanuit het bekken doorstralen naar de rug.

Het doel is om de plaatsen die overbelast zijn, verlichting te geven door er warme olie op te gieten. Het verhoogt de bloedcirculatie en de warme olie wordt tot diep in de huid, spieren en zenuwbanen opgenomen. Dat zorgt voor voeding en versterking van de weefsels en geeft een diepe ontspanning. Tevens wordt de olie door de plaatselijke marmapunten opgenomen, dat zorgt voor een diepe warmte therapie (Swedana).

Werkwijze
Van deeg wordt een dam gemaakt rondom de zwakke plek op de rug. In deze dam wordt warme medicinale olie gegoten. Zodra deze olie afkoelt, wordt er opnieuw warme olie in gegoten. Dit proces herhaalt zich een aantal keer, gedurende 20 tot 30 minuten. Na deze behandeling wordt soms nog een massage geven aan dat gebied.

Aan te bevelen de behandeling 5 keer te herhalen binnen korte tijd voor een diepe ontspanning en verlichting van pijn en stijfheid.

Aan te bevelen bij: chronische lage rugpijn, hernia, wervelkolom problemen, rugstijfheid, ontstekings- en spierpijn, problemen met de wervelschijven/ligamenten, spondylitis, artritis, problemen vanuit bekken naar onderrug, chronische pijn tussen de schouderbladen, pijn op het sternum