SVAHA
Yoga & Ayurveda

SVAHA een vertrouwd adres voor Yoga & Ayurveda. Een weg naar balans, fysiek en mentaal. Onder begeleiding van Ayurvedic Practitioner® Gerdie van Gerwen (1965).

Gerdie is Natuurgeneeskundig Therapeut in Yoga & Ayurveda en werkt sinds 2004 in haar praktijk SVAHA Yoga & Ayurveda. Ze startte in dat jaar haar Yogastudio en geeft vanaf die tijd lessen in groepsverband en op individuele basis. Ze volgde vele opleidingen in zowel Nederland als India op het gebied van Yoga.

Zo ontwikkelde Gerdie zich tot yogatherapeut en studeerde daarnaast in 2018 af als Ayurvedic Practitioner. Deze bacheloropleiding in de oudste natuurgeneeskunde: Ayurveda, volgde zij in Den Haag bij de Hbo-opleiding EISRA. Ze liep daarvoor zes weken stage in een kliniek in India. En is nu praktiserend Ayurvedic Practitioner® binnen haar eigen praktijk.

Gerdies werkwijze is holistisch en ze ziet de mens dan ook als een geheel, waarbij lichaam en geest niet los van elkaar te koppelen zijn. Haar behandelingen bestaan uit verschillende disciplines die ze organisch samenvoegt, zij hebben hun basis in de Indiase natuurgeneeskunde Ayurveda in Yoga en reguliere zorg. Ze werkt als adem- bewegings- en massagetherapeut en is gespecialiseerd in chakrapsychologie. Werkt als meditatietrainer, geeft voeding- en leefstijladviezen en is stressmanager.

Gerdie legt op natuurlijke wijze een brug tussen Oost en West.

In het lesgeven heeft Gerdie een brede basis aan kennis en ervaring. In zowel groepsverband als op individuele basis. Haar yogalessen in groepsverband zijn een mix van HathaYoga en RajaYoga. Daarnaast gaf ze jaren les aan kinderen en tieners (nog steeds op individuele basis). Specialiseerde ze zich in kinderen met ADHD en geeft ze les aan ouderen en op Medische basis (Yogatherapie).

Haar doel is het integreren van Yoga en Ayurveda in eenieders leven, zonder dat men het roer volledig hoeft om te gooien. Zodat men zichzelf leert kennen en daarmee voeding en leefstijl kan gebruiken, voor een lichaam en geest in balans. Haar behandelplannen stemt ze individueel af, bij fysieke en of mentale problemen en ziektebeelden. Voor ondersteuning en of begeleiding en naar transformatie.
Haar drijfveren zijn passie en liefde voor de medemens.

Gerdie gelooft in de samenwerking tussen de reguliere – en natuurgeneeskunde. Het een sluit het ander niet uit.

Naast haar werk als therapeut is zij werkzaam als docent op de HBO-opleiding natuurgeneeskunde in Ayurveda, EISRA te Den Haag. Ze is een gedreven en pragmatisch docent en geeft er les in yogafilosofie, chakraleer, therapeutische vorming en yogatherapie. Daarnaast geeft ze praktijklessen in massagetherapie, ademtechnieken, panchakarma en ayurvedische behandelingen.

Gerdie werkte eerder 25 jaar als operatieassistent in verschillende ziekenhuizen en een privékliniek. Carolus, GZG en Lasikcentrum.
Ze werkte bij alle specialismen en liep stage op verschillende afdelingen in het ziekenhuis.(verpleegafdeling, radiologie, functieafdeling, polikliniek, ongevallenpost). Haar kennis in anatomie en pathologie heeft dan ook een breed fundament in zowel studie als praktijk.

Opleidingen

4 jarige HBO opleiding tot Ayurvedic Practitioner® / EISRA Den Haag

4 jarige HBO opleiding tot Ayurvedic Practitioner ® bij EISRA Den Haag. Met zes weken stage in een kliniek en opleidingscentrum in India, Prakash Deep Institute, Raiwalala

– Medische Basiskennis
– Psycho Sociale Basiskennis

AfstudeerScriptie: ‘De Ondersteunende rol van ayurveda bij langdurige slapeloosheid bij jongeren, uit wetenschappelijk perspectief’.

Yogaopleiding Saswitha / 500 uur

Yogaopleiding bij Saswitha Opleiding in Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven, 500 uur.

Met de specialisaties
– Adem en ademtherapie 37 lesuren
– Pranayama 37 lesuren
– Mantra & Yantra 37 lesuren
– ChakraPsychologie 74 lesuren

AfstudeerScriptie: ‘Kan yoga een ondersteuning zijn bij de behandeling van kinderen met ADHD. Een visie en beschouwing vanuit de chakrapsychologie’.

AyurYoga Yogafilosofie en Ayurvedsiche Psychologie

AyurYoga Yogafilosofie en Ayurvedsiche Psychologie (50 lesuren) in India op opleidingsinstituut PDI.

Naast haar werk als therapeut en docent organiseert ze workshops en verdiepingslessen. In samenwerking met verschillende leraren uit binnen- en buitenland. Zoals Vedisch kunstenaar Pieter Weltevrede, Seema en Anushree Johari, yogaleraar Ganga, Dr. Vivek, Dr. Latika en yogaleraar Rana.

Samen met haar man, Jos, organiseert ze Studie- en Yogareizen & Ayurveda Retreats naar India. In samenwerking met Dr. Mehta en het team van zijn klinieken in Rajwala, Rishikesh, Haridwar, New Delhi en Goa.

Naast deze activiteiten:

  • gaf zij pianoles aan kinderen
  • schreef tien jaar columns voor een regionaal weekblad en bracht een bundel columns uit.
  • ontwikkelde ze natuurtuin Gerdies Garden rondom haar boerderij.