Volledige lichaamsmassage
Abhyanga

Een complete lichaamsmassage dat is Abhyanga
Het is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en wordt dus preventief ingezet. Deze vorm van massage heeft niet alleen een ontspannende werking, maar helpt ook bij voorkoming en genezing van talloze aandoeningen en werkt versterkend voor het zenuwstelsel.

Werkwijze
Warme, medicinale kruidenoliën worden over het hele lichaam diep in gemasseerd en marmapunten worden geactiveerd. Daarmee worden automatisch de nadi’s (energiebanen) geactiveerd en het zelf genezend vermogen van het lichaam in gang gezet. De bloedsomloop krijgt een stimulans.

Weefsel, gewrichten en spieren versoepelen, pijn verzacht en de huid wordt mooier, maar de werking gaat nog dieper. Door de betere doorstroming in je lichaam en geest worden de lymfen actief en verbetert de weerstand. De massage helpt bij bewustwording van het lichaam en verlichting van spierspanning. Brengt rust in het denken en ontspanning in de geest.

De techniek van de massage en toegepaste kruidenolie worden afgestemd op
constitutie, leeftijd, eventueel aanwezige ziekte of disbalans, functioneren van agni (verteringsvuur), eventueel aanwezige toxines

Aan te bevelen bij: stress, angsten, huidaandoeningen, pijn, zenuwaandoeningen, psychische problemen, slapeloosheid, gewrichtsproblematiek, spieraandoeningen of puur voor ontspanning.

Swedena: stoomcabine voor of na massage
Door middel van warmte wordt het lichaam aangezet tot zweten, met behulp van een stoomcabine. Dit kan voor of na een massage, afhankelijk van de dosha en de persoon. De warmte wordt gebruikt om de kanalen (nadi’s) en poriën te openen en afvalstoffen te verwijderen.

Swedena na een massage laat de kruiden beter zijn werking doen door de warmte. Stijfheid en een zwaar gevoel verdwijnen en de warmte geeft een diepe ontspanning. Het hoofd wordt niet verwarmd, deze blijft buiten de stoomcabine.

Behandeling met warmte en de kruiden worden afgestemd op dosha en benodigde therapie. Swedena wordt ook toegepast bij PanchaKarma.