Warme stroom olie op voorhoofd
Shirodhara

Hoofdbehandeling / Shirodhara
Shiro betekent hoofd en Dharana betekent stroom: stroom op het hoofd.

Bij deze behandeling wordt een zachte stroom warme medicinale olie op het voorhoofd gegoten. Soms melk of andere kruidenmengsels. Gedurende een kwartier tot 20 minuten. De warme stroom ontspant het denken, neemt stress in het denken weg en verzacht de zintuigen.

Deze stroom stimuleert de afgifte van serotonine, het ‘feelgood hormoon’, dat invloed heeft op onder andere je stemming, zelfvertrouwen en geheugen. De werking van hypofyse en hypothalamus wordt gestimuleerd en harmoniseert daarmee de hormoonbalans in het lichaam.

Het geeft gevoel wat je krijgt is meer open, helder en rustig. Shirodhara geeft een gevoel van welzijn. Het draagt bij aan verjonging van de zintuigen die zich in het hoofd bevinden.
De olie wordt gegoten op de plaats waar het derde oog (Ajna Chakra) zich bevindt. Shirodhara wekt een meditatief gevoel op en stimuleert het inzichtelijk vermogen en de intuïtie.

Voordelen
Deze behandelmethode kan ingezet worden bij neurologische problemen, bij langdurige stress, overprikkeling van de zintuigen. Slaapproblemen, spanning. Als ontspanning en diepe verstilling voor iedereen

Aan te bevelen bij: neurologische problemen, psychische klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornissen, migraine, whiplash, chronische sinusitis, vermoeidheid, burn-out, geheugenzwakte, epilepsie, ADHD, depressie, psychosomatische aandoeningen

Deze behandeling gaat samen met of een hoofdmassage of een totale lichaamsmassage. Afhankelijk van de indicatie.