Yoga bij SVAHA

Gerdie van Gerwen geeft ruim twintig jaar les. Is fulltime yogatrainer, heeft docenten opgeleid en is een gepassioneerd docent.
In haar praktijk geeft ze les in groepsverband en individueel. Heeft een ruime kennis aan Yoga. En volgde 500 uurs training in Nederland en 500 uur in India. Is gespecialiseerd in chakrapsychologie, mantra, pranayama en ademtherapie.

Haar lessen zijn een mix van verschillende yogastijlen. Met als basis HathaYoga en RajaYoga. Aangevuld met o.a. ChakraYoga, ElementenYoga, DruYoga, YinYoga , YogaNidra MeditatieveYoga en MantraYoga. In de lessen krijgt haar kennis uit Nederland en India vloeiend gestalte en worden filosofie en uitwerking van de oefeningen helder uitgelegd.

Fysieke oefening
De fysieke oefeningen worden staand liggend en zittend aangereikt. Dynamisch en statisch. Dan weer krachtig en sportief dan weer rustig meditatief. Alle spiergroepen komen aan bod. Spieren worden gerekt én gesterkt. Dat geeft souplesse en kracht en een meer opgerichte houding bij staan en zitten. Organen, longen, ademspieren, endocriene klieren, (bind)weefsels lymfe en bloedvaten worden geactiveerd en geharmoniseerd. Dat geeft vitaliteit.

AdemTechnieken (Pranayama)
Prana = levensenergie, levenskracht. Ook wel Chi of Ki genoemd. Ademtechnieken zijn verweven door de lessen. In velerlei manieren. En men leert authentieke Yoga ademtechnieken (pranayama). De combinatie van fysieke oefeningen, plus ademtechnieken, ontwikkelt een lage diepe adem. Dat brengt rust in de hele fysiologie van lichaam en geest.

Ontspanning (YogaNidra)
Men krijgt verschillende ontspanningstechnieken aangereikt. Kortere en langere ontspanningstechnieken. Met ingesproken begeleiding en visualisatie. Aangevuld met klankschalen of puur sec liggen in Savasana. Dit ontwikkelt binnen jezelf hoe te ontspannen. En dat toepasbaar te maken. Het draagt bij aan een mindful mindset en bevordert een goede nachtrust.

Mediteren
Een van de stappen binnen Yoga is mediteren, ook wel Dhyana genoemd. In de lessen bij SVAHA leert men dan ook mediteren. Men krijgt verschillende technieken aangereikt en leert hoe deze thuis toe te passen.

‘Yoga is training van de geest met het lichaam als instrument’

Al met al zijn de lessen sterk gevarieerd en inspirerend. Voor beginners en langdurige deelname. Met steeds weer vernieuwing en verdieping. Het laat yoga deel worden van je leven en denkwijze. Toepasbaar voor jou. De lessen zijn afgestemd op de groepen en variëren van invulling.

Mocht je belangstelling hebben in de lessen bij SVAHA stuur Gerdie een e-mail, je bent welkom en ze geeft je graag meer uitleg.

Tevens kun je gebruik maken van een proefles.
Deze is gratis als je vervolgens kiest voor een abonnement. Enkel een proefles alleen kost € 10,00.