Workshop
Yantra schilderen & Vedisch vierkant
met Pieter Weltevrede

Nieuwe data voor 2024 bekend!

Yantra Schilderen
Je eigen Yantra schilderen van Ganesha je persoonsnummer zon of maan? Of het maken van het Vedisch vierkant? Daarnaast uitleg en begeleiding krijgen van Vedisch kunstenaar Pieter Weltevrede

Yantra’s zijn kosmische symbolen waarin een kracht verscholen ligt. Ze hebben vaststaande patronen en kleuren. Je werkt van buiten naar binnen en vraagt concentratie. In feite is een yantra een gevisualiseerde mantra.

Het maken van een Yantra laat je jezelf tegenkomen. En werkt in op de onbewuste processen binnen jezelf. Eenmaal de Yantra af kan men erop mediteren.

Vedisch vierkant
Het Vedisch vierkant is een geometrisch patroon. Wat als basis gebruikt voor verschillende doeleinden. Motieven, kristalmandala’s, of mooie patronen om een Yantra. Met het leren van deze basis, krijg je zelf vele mogelijkheden in je eigen creaties.

Wij zijn verheugd dat Pieter de workshops komt geven. En nodigen jullie dan ook van harte uit hieraan deel te nemen. Pieter is een beroemd Vedisch kunstenaar. Geeft lessen in India en Amerika. Hij is een filosoof en bekend met chakrapsychologie en numerologie. Zijn kennis hierin is onuitputtelijk, de manier van overdracht voor iedereen toegankelijk.

De workshops van Pieter worden op authentieke wijze gegeven, zittend om de goeroe, en worden als erg leerzaam ervaren. Het maken van een yantra vraagt concentratie en uiterste focus. Het is dan ook een oefening in Dharana (zesde stap in het achtvoudige pad van Patanjali). Daarnaast balanceert het de linker- en rechter hersenhelft. Meer uitleg ontvang je mondeling tijdens de les.

Doe je voor het eerst mee dan is het advies de Yantra van Ganesha te maken. Daarnaast zullen deze lessen ook als thema hebben, het maken van Gayatri Yantra en het maken van de yantra van een healings-mantra.

Eenmaal af zijn het waardevolle kunstwerkjes om op te mediteren.

Stap jij in bij een van deze mooie sessies?

Wanneer?

  • vrijdag 22 maart 2024
  • vrijdag 7 juni 2024

Tijd: van 10.00 – 16.00 uur

Kosten?
Niet leden: €70,– (incl. koffie & thee) 
Leden van Svaha: € 65,– (incl. koffie & thee) 
Bij gebruik van de tekenmaterialen van Svaha + €5,–

Extra kosten vegetarische lunch €15,-

Meedoen?
Stuur een e-mail naar gerdie@svaha.nl

Als er nog vragen zijn mag je altijd bellen mailen of appen. Leuk als je erbij bent!
Namasté Gerdie