Over Yogastudio Svaha

Visie
Yogastudio Svaha biedt sinds 2004 Hatha Yoga aan en is inmiddels uitgegroeid tot een gespecialiseerd centrum voor yoga, ayurveda en meditatie. In een veilige vertrouwde sfeer worden de lessen gegeven, deze zijn voor iedereen toegankelijk en breed in aanbod. In de fysieke bewegingen en statische houdingen zijn ademoefeningen, meditatie en mantra’s geïntegreerd. Tevens wordt er met regelmaat advies gegeven vanuit de ayurveda, gericht op massages, voedingsadviezen en leefgewoontes. Lessen zijn in groepsverband of op individuele basis.

deLocatieYogastudio Svaha hecht veel waarde aan het afstemmen van yoga op elk individu, zodat een ieder op zijn eigen manier de oefeningen kan beleven en toepassen in zijn dagelijks leven. Ook gaat Svaha niet voorbij aan de filosofie achter de yoga en krijgt de spirituele kant van de oefening zeker zijn aandacht. Daarmee wordt yoga niet alleen een oefening op fysiek vlak, maar tevens een weg naar een ruimer bewustzijn en een andere levenshouding.

Svaha : komt uit het Sanskriet, de oude Indiase taal.
Svaha staat voor ‘purifying’, zuivering. Zuiveren van donker ego naar licht ego.
Beoefening van yoga is zuivering en purifying van lichaam geest en ziel.
Svaha  wordt gebruikt bij offering.
Svaha komt ook voor in de Gayatri mantra die gezongen wordt tijdens vuurritueel. Op het moment van zingen van Svaha, gooit men offer in het vuur.
‘Svaha’ wordt al vanuit de oude traditie gebruikt na het zingen of in stilte herhalen van mantra.Bij het afsluiten van een mantra betekent het het woord ‘hail’. In het Tibetaans betekent het letterlijk ‘so be it’.

Yogastudio Svaha heeft een open karakter en is al jaren een vertrouwd adres voor vele yogabeoefenaars, yogi’s en yogini’s. In deze tijd waar de yoga zijn vogelvlucht neemt blijft Svaha zich verbreden en vernieuwen in kennis en praktijk.

Yoga, een wijsheid die zijn oorsprong heeft in het oude India duizenden jaren terug.
Een wijsheid die te gebruiken is in onze tijd en cultuur. De tijd van de moderne mens. Heden ten dage ontdekken steeds meer mensen de voordelen.

Yoga als:

  • een manier het lichaam gezonder en vitaler te maken.
  • middel tot persoonlijke en geestelijke ontwikkeling.
  • rustpunt.