Yogalessen

De lessen die bij SVAHA gegeven worden zijn authentiek en in eigen stijl.
Door de opleidingen die Gerdie genoten heeft in zowel binnen- als buitenland is er een vloeiende mix ontstaan van verschillende yogastijlen.

De basis is HathaYoga. Deze neemt het fysieke lichaam als uitgangspunt.
Deze HathaYoga is uitgebreid met DruYoga , YinYoga, FlowYoga , ChakraYoga, ElementenYoga, MantraYoga, AyurYoga, MedischeYoga, StoelYoga, YogaNidra en meer.
De lessen zijn specifiek afgestemd op dag, tijd, seizoen en het collectief.
Zijn opgebouwd uit fysieke oefening, pranayama, ontspanning, mantra en meditatie.

De verschillende docenten die lessen geven bij SVAHA hebben allemaal de yogaopleiding AyurYOga gevolgd bij SVAHA. Daarmee dragen alle docenten dezelfde stijl uit.
Geniet van de lessen. Klik verder om te ontdekken wat bij jou past. Of bel voor informatie en uitleg.

Lees hier de voordelen van Yoga:

ASANA
De oefeningen worden dynamische en statisch aangeboden. De statische houding wordt asana genoemd. Sommige houdingen vragen heel wat oefening, terwijl anderen heel toegankelijk zijn. Oefening van de asana`s is voelbaar in het lichaam. Het lichaam wordt daar waar nodig soepel en daar waar nodig krachtig. Het spierstelsel wordt versterkt. Er is een directe invloed op de inwendige lichaamsprocessen. Deze worden geactiveerd en in harmonie gebracht. Afvalstoffen worden afgevoerd. Het zenuwstelsel wordt versterkt door het vele rekken en buigen van de wervelkolom. Regelmatige oefening heeft een reinigend en versterkend effect op het hele lichaam, dit brengt vitaliteit en levenskracht.

PRANAYAMA
Prana betekent levensenergie, deze is in de adem aanwezig. In het Japans Ki genoemd en in het Chinees Chi. Prana heeft in de westerse wetenschap niet duidelijk een naam. Prana bevindt zich in het hele lichaam en om ons heen, ook het subtiele lichaam of ademlichaam genoemd. Prana stroomt door ons heen. Een goede evenwichtige stroom heeft invloed op onze gezondheid. Een slechte voeding- en leefgewoonte kunnen deze stroom verstoren en zich uiten in moeheid, stress, spanningen, zorgen en andere lichamelijke klachten Deze stroom is in evenwicht te brengen door o.a. een juist eet- en leefpatroon, yogahoudingen en ademoefeningen. Tijdens de les krijgt u ademoefeningen aangeboden. U wordt zich bewust van de adem in het lichaam, en u wordt voorbereidt op verschillende methoden van adembeheersing. Dit zijn de traditionele pranayama`s. Met deze pranayama`s kunt u de stroming van prana verbeteren. Te snel en geforceerd oefenen kunnen een emotionele disbalans geven. Deze oefeningen dienen met geduld en de juiste begeleiding worden uitgevoerd.

ONTSPANNING
De lessen worden altijd afgesloten met een lange ontspanning, ook dit is een serieuze yogaoefening. Toegeven aan een ontspanning is een kunst. Meestal leert men pas na lange tijd te voelen en te beleven wat het werkelijk betekent ontspannen te liggen. De ontspanningsoefeningen worden ingesproken, verschillende details worden hierbij aangegeven. In combinatie met de asana`s ontdekt men de diepere ontspanningsniveaus `s. Een goede ontspanning maakt het denken kalm en is een zeer werkzame oefening bij slapeloosheid en ademproblemen.