Succesvolle yogareis Nepal

2-Weekse yoga-reis in NepalNepal-50_-_008
Overweldigende indrukken van reis naar Nepal georganiseerd door Svaha. Begin oktober 2010 organiseerde Yogastudio Svaha een spirituele reis naar Nepal.
Nepal is het land van Boeddhisme en Hindoeïsme, vooral aanwezig in de mens.

Het biedt prachtige natuur, de Himalaya met zijn hoge toppen en trekkings. Karakteristieke dorpjes met vriendelijke mensen en een wereldse toegankelijkheid.
Mooie rijstvelden, dalen, meren en wandelroutes.
En tevens oude steden waar de historie voelbaar is.
Er zijn gezellige steden met vele winkeltjes zoals Pokhara en Kathmandu waar drukte op geheel eigen wijze zegeviert en waar shoppen en loungen samen gaan.
Oude tempels, rituele lijkverbrandingen, Shiva en Boeddha als uitgedragen geloven aanwezig in vooral mens en maatschappij.

Vele redenen om met een yogagroep dit land te bezoeken, te voelen en te genieten van de aanwezige spiritualiteit.
Gerdie van Gerwen gaf yogalessen op prachtige locaties in de Himalya, op daken van hotels in alle vroegte met uitzicht over een ontwakende Koningsstad, in prachtige natuur tussen krekels en kabbelend water.
Daarnaast was er een trekking in de bergen. Vanaf 3000 meter hoogte afgedaald naar het dal, wandelend van dorpje naar dorpje. Buiten zijn, steeds de hakken in het zand, mooie natuur, een goede oefening om te aarden en bij je zelf te komen; en dat op het dak van de wereld.

Twaalf mensen sloten zich aan.
Gerdie van Gerwen nam een reisgids (Theo Leerintveld) in de arm als wegwijzer. De reis werd geboekt onder de organisatie Eurocult.

De foto’s geven een mooie impressie van deze bijzondere reis.