Lessen

Gerdie van Gerwen geeft Hatha Yoga aan kleine groepen van 8 a 9 personen. De sfeer is veilig en toegankelijk. De lessen zijn altijd opgebouwd uit asana’s, ademoefeningen en een ontspanning. Maar hebben daarnaast een breder aspect vanwege de toevoeging van wisselend :  pranayama’s, meditatie, mantra’s en uitleg over ayurveda/ massage. Dit ruime aanbod biedt de klant verschillende mogelijkheden tot het vinden van  ontspanning en kalmte in het denken. Men wordt zich bewuster van het lichaam en krijgt verschillende  manieren aangeboden tot het ontwikkelen van rust en vitaliteit in het eigen leven.

De oefeningen zijn krachtige fysieke bewegingen en statische houdingen, dat brengt kracht souplesse en vitaliteit in het lichaam.

De ademoefeningen ontwikkelen een rustige kalme adem en pranastroom in het lichaam, een juiste adem brengt rust in het denken en  is een goede oefening bij adem- of slaapproblemen. De  ontspanning is een oefening die altijd aanbod komt en waar de les mee wordt afgesloten.

Ontspannen is een kunst, na verloop van tijd leert men diepere ontspanningsniveau ’s te bereiken.

De les wordt afgesloten met een kopje thee. Om de zintuigen te activeren en de aandacht weer naar buiten te richten. Dit is geheel vrijblijvend. Er vindt geen nabespreking van de les plaats. Bij persoonlijke  aandachtspunten kunt u deze individueel bij mij aangeven en bespreekbaar maken.

Yoga
Tijdens een privéles yoga beoefent u samen met uw begeleider fysieke oefeningen, ademoefeningen, meditatie en ontspanning. De oefeningen worden specifiek op uw behoeften afgestemd. U krijgt gericht  adviezen.

Privélessen kunt u volgen per sessie of voor langere tijd.
Ook is het mogelijk met twee personen een afspraak te maken.
Deze zijn op uw eigen agenda af te stemmen, en daarmee ideaal voor de werkende of reizende mens die gericht wil werken aan gezondheid en ontspanning.

Yoga- en ademtherapie
Voor diegene die graag een individuele therapeutische sturing willen gerelateerd aan een klacht of probleem van fysieke of mentale aard.

U krijgt volledige aandacht van uw begeleider en oefening is geheel op u afgestemd.
U krijgt advies in eet- en leefgewoonten en een programma om oefening toegankelijk te maken en te integreren in uw leven.
Deze vorm is zeer toepasbaar bij klachten als o.a.:

  • hyperventilatie
  • burn-out
  • rugklachten
  • ADHD/ADD

Vooraf zal een intake plaats vinden om af te stemmen waar de behoeften liggen.
Vandaaruit zal verder gewerkt worden naar een individueel traject.
Yoga- en ademtherapie bestaan uit meerdere opvolgende lessen van 5 of 10 lessen.

 

deLocatie